7 reviews Write a Review
€2,25
SKU:
121
Current Stock:

Frequently Bought Together:

Inc. BTW
Ex. BTW

Description

There aren't many chilies to find that are hotter than the Habanero Chocolate. The Habanero is one of the hottest and most famous chili pepper in the world. The Habanero Chocolate variety gets its name from its chocolate colour and is more than 50 times hotter than a Jalapeno! The pods are around 5 cm long and 2.5 cm wide. It's a high yielding variety. The Habanero has a long growing season and loves the sun. Habanero Chocolate (or Congo Black) has a unique flavour. In the Caribbean this variety is used for making BBQ sauces and marinades. A must-have for chili heads!

The use of plastic gloves is recommended when handling this chili.

Species: Capsicum Chinense

Name: Habanero Chocolate

Details

Soort:
Capsicum Chinense
Scherpte:
Super heet
Gebruik:
Chef's Choice
Regio:
Caribbean
Zaadsoort:
Zaadvast
Kleur:
Bruin
Bekende pepers:
Habanero
Oogst:
-
Plantsoort:
-
Per toepassing:
-
Aantal zaden:
10
Scoville units:
300000 - 425000

Product Reviews (7)

 • 5

  Goede smaak

  Had 2 planten waarvan er maar 1 pepers droeg.Denk dat ik wel 60 vruchten had(in de kas).lekker in de diepvries gedaan en vandaag weer wat sambal gemaakt.(mix van habanero,thai chilli en spaanse).Lekker maar heet.

 • 5

  Smakelijk en zeer heet

  De Habanero Chocolate is inmiddels een favoriet wegens zijn aroma en hitte. Vorig jaar had ik een grote plant thuis die veel vruchten heeft gegeven (zuid kant met veel zon). Afgelopen jaar in de tuin een nieuwe plant gehad en deze heeft maar 2 vruchten gegeven... Helaas heb ik in beide buiten bladluis gekregen en start ik met nieuw zaad weer gewoon vanuit huis komende jaar.

 • 5

  Heel geliefd

  Ik heb deze plant in een kas gekweekt Dit is een fantastische plant sterk en groot en veel pepers. Ik heb hier een heerlijke sambal van gemaakt die bij heel veel mensen in de smaak viel. Dit is 1 van mijn grootste favorieten. Heel heet en zeer goed van smaak. Uitstekend voor een goede saus of sambal. Madam Jeanette (iets anders) maar dan 2 keer heter.

 • 5

  Heel geliefd

  Ik heb deze plant in een kas gekweekt Dit is een fantastische plant sterk en groot en veel pepers. Ik heb hier een heerlijke sambal van gemaakt die bij heel veel mensen in de smaak viel. Dit is 1 van mijn grootste favorieten. Heel heet en zeer goed van smaak. Uitstekend voor een goede saus of sambal.

 • 4

  Mooie pepers

  Prachtige plant maar geeft niet zoveel pepers. Heb ze het eerste jaar in de veranda en zijn inmense grote struiken geworden. Buiten doen ze het minder goed. Plant blijft vrij klein met weinig vruchten. Smaak van deze pepers is geweldig en duivels pikant.

 • 4

  Mooie pepers

  Prachtige plant mar geeft niet zoveel pepers. Heb ze het eerste jaar in de veranda en zijn inmense grote struiken geworden. Buiten doen ze het minder goed. Plant blijft vrij klein met weinig vruchten. Smaak van deze pepers is geweldig en duivels pikant.

 • 4

  Een pittige kleine opdonder

  Door het lange groeiseizoen heeft deze soort het bij mij afgelopen jaar niet zo goed gedaan als ik gehoopt had. Helaas was de mooiste plant door onvoorzichtigheid voor een groot deel afgescheurd. De pepers bleven klein maar kleurden wel mooi chocoladebruin en mijn god wat waren ze heet. Dit jaar heb ik een tuinkas en kan eerder beginnen dus ik ga deze soort zeker nog een keer proberen

Fast shipping

Ordered before 17:00 PM, shipped today.

Wide range of products

For all pepper enthusiasts, a wide selection.

Quality is important

100% Satisfaction guarantee

Subscribe to the newsletter